Voordelen van 3D-printers in kunst en modellering

3D geprinte kunst staat anno 2019 nog in de kinderschoenen, maar verschillende kunstenaars vinden steeds meer nieuwe toepassingen voor 3D-printtechnologieën. Zo hebben verschillende kunstenaars het 3D printen gebruikt voor het ontwerpen van bijvoorbeeld sculpturen, karakter- en propdesign en metalen 3d schilderijen. De mogelijkheden van 3D geprinte kunst zijn eindeloos.

We zien dat 3D-printen zorgt voor een nieuwe stromingen binnen de kunst. We zien dat het creativiteit stimuleert, zo zagen wij in 2018 de mooiste projecten verschijnen. Het slaat een brug tussen de verbeelding en de realiteit van de mens. Je ziet steeds meer 3d geprinte mooie schilderijen in de woonkamer van menig mens

Kunst wordt vaak gezien als een dynamisch iets. Het 3D printen van kunst biedt een snelle, betrouwbare en flexibele oplossing voor veel creatieve kunstenaars werkzaam in het vak. Denk bijvoorbeeld aan een decorontwerper die binnen no time een 3D geprint decor kan maken. Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd en geld, waardoor het economisch ook nog is heel voordelig is voor menig kunstenaar.

Door middel van het gebruik van 3D geprinte kunst wordt het makkelijker om bepaalde componenten van een replica na te maken, zoals de lijst van een schilderij. Die zijn bijvoorbeeld vaak uit hout gesneden, waarvoor je een echte vakman moet zijn. Schilders weten bijvoorbeeld vaak wel hoe ze een portret moeten naschilderen, maar niet hoe ze dezelfde lijst krijgen.

3D geprinte kunst biedt werkelijk tal van oneindige mogelijkheden voor veel verschillende kunstvormen. Kunstenaars kunnen nu de verbeelding vastleggen met de technologie van nu. Anno 2019 hebben printers nog minder beperkingen gekregen en die beperkingen zullen alleen nog maar verder afnemen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *