Geschiedenis van Levi’s

Het bekende spijkerbroeken merk Levi’s voluit bekend als Levi Strauss & Co. is een modebedrijf met zijn origine in Amerika. In dit artikel bespreken we kort de geschiedenis van de oprichter en het bedrijf en waarom dhet bedrijf internationaal bekend staat om zijn kwaliteit en zijn duurzaamheid.

Levi Strauss

Levi Strauss & Co werd opgericht door Levi Strauss. Hij emigreerde in 1847 samen met zijn moeder en zijn twee zussen naar de VS. Daar begon hij in New York met twee anderen een fabriek. Hierna kreeg hij het Amerikaanse burgerschap in 1853 en vestigde zichzelf in San Fransisco, nadat hij zijn broer moest helpen met de zaak. Hij begon zelf een handels in stoffen, kledij en andere dergelijke textielproducten. Zijn bedrijf werd een hit onder de goudzoekers en pioniers van het Westen die zijn producten waarderen voor hun kwaliteit en duurzaamheid. 

Later ging Strauss in zee met Jacob Davis waarmee hij samen de iconische spijkerbroeken die Levi’s zo groot heeft gemaakt. Jacob Davis bracht namelijk het denim en de klinknagels naar de tafel die de broek maakt naar wat hij vandaag is. Davis en Strauss hebben samen een patent aangevraagd op het ontwerp en registreerde hun leverancier van het denim.

Levi Strauss & Co

Het bedrijf Levi Strauss & Co heeft als uitzondering een korte periode doorgaan als beursgenoteerd bedrijf tijdens de jaren 70. Verder is het bedrijf altijd in handen geweest van de afstammelingen en verwanten van Strauss en zijn vier neven.

Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco die onder verdeeld is in drie geografische sectoren:

  • Levi Strauss America (LSA), vanuit San Fransisco, CA
  • Levi Strauss Europe, Middle East and Afrika (LSEMA), vanuit Brussel
  • Asia Pacific Division (APD), vanuit Singapore

Het bedrijf telt ongeveer 17.000 werknemers.

Levi’s zijn in bijna elke grote winkelketen te verkrijgen naast hun eigen winkels. Tevens zijn ze online te bestellen bij bijvoorbeeld winkels zoals suitableshop.nl

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *