Mannen op avontuur!

Natuurlijk is het leuk en belangrijk om tijd vrij te maken om op vakantie te gaan met je gezin of je geliefde. Evenzeer is aandacht geven aan jezelf en je vrienden net zo noodzakelijk. Even weg van je eigen omgeving, waar je alle verplichte zaken achter je laat. Reizen is daarnaast goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Het ontdekken van een (nog onbekend) land met aparte culturele verschillen levert een hoop inzichten en plezier op. Wat echt telt in het leven zijn immers mooie herinneringen maken, die je nooit meer vergeet.

Mantrip

Om je een goed voorbeeld te geven van een echte mannenreis is het bezoeken van de Ngorongoro krater, gelegen in Tanzania. De krater was twee miljoen jaar geleden een vulkaan. De krater is omgeven door een prachtig oerwoud. Het bewonderen van flora en fauna in de werkelijkheid, is zoveel mooier en intenser dan een uitzending bekijken op Discovery Channel. Zelfs met je ogen dicht is het oerwoud een fantastisch spektakel, alle geluiden komen naar voren. Daarnaast kan je afdwalen naar de Ngorongoro krater bodem. Dit gebied staat bekend om de hoeveelheid aan exotische dieren, waarbij de leeuwen gemiddeld groter zijn dan in andere delen van Afrika.

Eén van de zeven Afrikaanse wonderen

Een echt avontuur en een hele bijzonder ervaring is het aanschouwen van de grote trek. Je ziet een leger aan dieren bijelkaar, die staan te grazen. Zorg ervoor dat je een gepaste gids inhuurt, die weet precies wanneer je de meeste kans maakt op deze toffe ervaring. Houdt dus rekening met je reisschema. In februari zijn er ongeveer 800.000 duizend zebra’s en gazellen die zich voortbewegen en op zoek zijn naar voeding. In totaal zijn er 1,8 miljoen wilde dieren die deze tocht maken. Ook zijn er talloze gnoe’s die kalveren krijgen in deze maand. Genoeg redenen om een avondje te sparren met vrienden om deze fantastische reis te plannen!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *