Fabels over lenzen: zijn ze veilig?

Fabels over lenzen

Wie ze in de wereld heeft gebracht weet niemand, maar er doen zich over het dragen van lenzen de nodige fabels de rondte. De meest hardnekkige daarvan is dat je zicht van het dragen van lenzen achterruit zou gaan. Dat is niet waar.

In deze blog ontkrachten we twee nog veel griezeligere fabels over het dragen van lenzen. Twijfel jij tussen lenzen en een bril en weerhoudt een van deze twee fabels je ervan voor lenzen te kiezen? Dan is het goed dat je dit zult lezen: jij hoeft je namelijk geen enkele zorgen te maken!

Lenzen die achter je ogen glijden. Een ware nachtmerrie, is het niet? Het ene moment loop je niets vermoedend of straat en volgende moment voltrekt zich een groot drama. Een harde rukwind waait je lenzen achter je ogen. Het brandt van de pijn en je ziet niets meer.

Gelukkig kan dit horrorscenario zich in het echt nooit voordoen. Lenzen kunnen namelijk helemaal niet achter je ogen glijden. Wat natuurlijk wel kan is dat ze van plaats verschuiven. Dit gebeurt sneller wanneer je ogen erg vochtig zijn. Maar voor lenzen die helemaal achter je ogen glijden hoef je dus niet bang te zijn: dat is praktisch onmogelijk.

En dan de andere: smeltende lenzen. Je bent op kamp met een groep vrienden. En bij een goed kamp hoort natuurlijk fikkie stoken. Jullie bouwen een mooie berg van takken en bladeren en hupsakee: de fik erin. Tot je plots wordt overvallen door slechter zicht en de pijn in je ogen, je lenzen zijn gesmolten!

Ook dit soort verhalen zijn steevast fabels. Contactlenzen zijn namelijk gemaakt van materiaal waarvan het smeltpunt ver boven je lichaamstempratuur ligt. En zo lang je de lenzen in je ogen draagt kunnen ze niet in een veel warmere omgeving komen dan je lichaamstempratuur. 

lenzen kopen is tegenwoordig heel makkelijk. lenzen online bestellen is zo gedaan via verschillende sites.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *