Dit zijn de kinderkleding trends 2019

DAlle ouders willen dat hun kids er mooi bij lopen. En de kinderen zelf volgen de modetrends op de voet. Maar wat zullen ze de komende maanden dragen om modieus gekleed te gaan? Wat zijn de kledingtrends 2019 en welke kleding hoort niet in je kast thuis?

Hoe kleurrijker hoe modieuzer

Hoe meer kleuren hoe minder je kind uit de toon valt deze zomer. Wat zijn de lievelingskleuren van je kind? Geen problemen, alle kleuren van de regenboog doen het uitstekend. Extra nadruk ligt op alle felle en krachtige kleuren, als het maar geen neon is. Met zijn favoriete kleurencombinaties valt je kind zeker op. Die kleuren komen ook terug bij het gebruik van accessoires. Deze kleurrijke kleding kan ook uitstekend onderling gecombineerd worden. Voor trendy kinderkleding ligt de nadruk dit jaar vooral op turquoise, blauwgroen, citroengeel, felroze, oranje en color blocking. Een opvallende combinatie is zeker die van pastelroze en geel

Zachte pastelkleuren voor meisjes

Meisjes in trendy kleding zijn deze zomer meer dan ooit echte prinsesjes. Daar zorgen in de eerste plaats zachte stoffen zoals tricot en tule, zwierige jurkjes en rokjes voor. Die zijn er in alle zachte pastelkleuren variërend van lichtroze en mint tot paars, beige en lichtblauw. Dit seizoen gaat ook meer aandacht naar goudkleurige details en borduursels. De rokjes zijn lang, zwierig en wijds

Heerlijk zacht

Wie van lekker zachte stoffen houd voelt zich de komende maanden zeker goed in haar of zijn vel. Welke kleuren maken niet uit als ze maar in het oog springen. Dat maakt , kiezen makkelijker. De nadruk ligt op een combinatie van wit en opvallend roze, zelfs voor het komende najaar en de winter. Kleding met opvallende prints en bedrukkingen blijft het ook goed doen. Dit jaar is niets te gek, hoe vrolijker hoe beter. Denk hierbij aan wijdvallende, vrolijk gekleurde brede strepen met bijvoorbeeld een strakke panterprint. Grote en kleine ruiten en motieven worden gecombineerd met allerlei grafische dessins uit de natuur, vooral van bladeren en kleurrijk fruit. Oversized jasjes en vesten met opvallende kleurencombinaties zijn ook in de mode. Kinderen maken het nog altijd bont, nep of echt als het maar opvalt.

Metallic en pailletten

Dat alles betekent zeker niet dat de trend van metallic kleuren met pailletten helemaal heeft afgedaan. Die doen het goed in zilver-aluminium, rozebruin, felblauw of meer goudkleuren met een shiny look. Populair blijven de zogenaamde plissérokjes, vestjes van meer stijve materialen. Kleding met opvallend grote kragen zijn ook nu de absolute blikvanger.

Neutrale kleding in allerlei aardekleuren

Heb je geen uitgesproken voorkeur? dan val je de komende maanden met neutrale kleding in bijvoorbeeld oranje, bruin, rood, geel en mosgroen zeker niet uit de toon. Daarbij leggen we vooral de nadruk op natuurlijke materialen zoals velvet, linnen, jerseys of corduroy met vintage details zoals pofmouwen. En ook het schort jurkje, een rokje met gekruisde bandjes of bretels, wijdvallende broeken met een strik als sluitsuk zijn terug van weg geweest.

Zomerse vakantieplaatjes

Californische stranden, foto’s van de kust, surfplanken, tropische eilandjes in soepele en fijnzittende kleding. Ook dat zijn modehypes in 2019. Dat is ook zo met foto’s van Amerikanse steden en wolkenkrabbers op shirtjes tot en met shorts en bermuda’s met kleuren die variëren van van oranje-roze over groen tot zeeblauw.

Nautische trends zetten zich door

De nautische trends die de voorbije jaren schuchter de kop opstaken zetten zich verder door. Dat gaat van de klassieke witte en blauwe strepen en prints met ankers en kleuren van diverse tinten blauw en blauwgrijs. Dat wordt vaak gecombineerd met opvallend prints met vooral haaien, orka’s en roggen in wit en zwart. Diie trend manifesteert zich lang niet alleen in zwemkleding, maar ook in vesten en zelfs in schoenen. We winden dit ook terug in het gebruik van waterbestendige stoffen en duikritsen.

Stoere jongens

Stoere jongens vinden zeker hun gading in de op de NASA geïnspireerde emblemen op hun trendy kleding. Die gaan van prints van astronauten tot afbeeldingen van alle soorten raketten. Jongenskleding met afbeeldingen van auto’s, racewagens en autosnelwegen blijven het uiteraard ook goed doen. En dat vooral in blauw, wit en rood. Multifunbctionele kleding is en blijft een hit. Niet alleen wat jassen betreft. Het geldt voor zowat alle kledingstukken.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *