5 Tips om gezonder te worden op je werk

Door TNO is onlangs bewezen dat je een grotere kans hebt om vroegtijdig te overlijden wanneer je regelmatig langdurig zit. Van alle Europeanen brengen Nederlanders het meeste tijd zittend door. Daarom hebben we besloten om te kijken hoe het kantoorleven gezonder gemaakt kan worden en of kantoormeubelen hier aan kunnen bijdragen.

1: Wandelend Vergaderen

Het is bewezen dat je hersenactiviteit wordt verhoogd en je creatiever bent wanneer je loopt. Het is bewezen dat door lopen de hersenactiviteit en connectie wordt verhoogt waardoor mensen creatiever worden. Je doorbloeding komt beter op gang en je spijsvertering wordt geactiveerd. Wanneer je een informele bespreking hebt, waarbij een computer overbodig is; loop gerust een rondje door het gebouw of schep wat frisse lucht.

2: Ergonomische kantoormeubelen

Wanneer je in een verkeerde houding zit achter een bureau krijg je al gauw nek- en schouderklachten. Zorg ervoor dat het bureau en je stoel goed afgesteld staan. Omdat je ook langdurig naar een scherm staart is het belangrijk dat deze hoog genoeg staat. Hou er ook rekening mee dat wanneer je 8 uur lang in dezelfde houding zit het ongezond is voor je lichaam. Zorg daarom voor variatie in zit mogelijkheden.

3: Meer groen en licht

Planten zien er niet alleen leuk uit op kantoor, ze zorgen voor meer zuurstof. Dit bevordert je creativiteit en productiviteit. Ook voel je je meteen vrolijker doordat de algemene sfeer van de ruimte verbetert. Je voelt je het fijnst op kantoor wanneer je kunt werken met natuurlijk daglicht. Grote ramen en sfeerverlichting werken het beste voor op kantoor.

4: Water drinken

Door voldoende water te drinken (zo’n 2 liter per dag) zorg je ervoor dat je niet te lang achter elkaar zit. Je staat op om water te pakken en om naar de wc te gaan. Het is tevens ook goed voor je huid, haren en nieren. Vermijd het drinken van koffie en zwarte thee. Dit vergroot de kans op slaapproblemen.

5: Uitdagend interieur

Een interieur kan je uitdagen om meer te bewegen. Mooie trappenhuizen ipv. lift, een tafeltennistafel of een stille ruimte met yoga matten. Met een beetje creativiteit kun je veel mogelijkheden bedenken om jouw kantoor gezonden in te richten.

Met deze simpele tips kun je je gezondheid verbeteren. Is je baas nog niet overtuigd? Verwijs dan naar de bewezen voordelen van meer beweging en het verlagen van ziekteverzuim.

Bron: www.woutmonseurs.nl

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *